Coaching

Van leed naar leven!

Een aantal jaren geleden zei een goede reisgenoot tegen mij: ”nu weet ik waarom je je bedrijf dEEl hebt genoemd! dEEl is het omgekeerde van LeeD!” Ik weet nog dat ik haar enigszins verwonderd aan heb gekeken. Enerzijds omdat haar uitspraak voor mij behoorlijk uit het niets kwam (ik weet intussen dat alles daar vandaan komt, dit terzijde) en anderzijds omdat deze omdraaiing bij mij nog niet opgekomen was en ik verbaasd was over de eenvoud die voort was gekomen uit mijn ingewikkelde gedachtegang hoe mijn bedrijf verder zou moeten; het zijn de eerste letters van mijn naam en die heb ik fonetisch aan elkaar gekoppeld waardoor in essentie wel gezegd werd wat er te doen was: dEEl.

Nu een aantal jaren, boeken, leermeesters en levenslessen verder komt dit gesprekje weer bovendrijven. En nu zie ik hoe al die tijd al voor me heeft gelegen wat ik nog niet zo kon en misschien ook zelfs niet durfde te zien. Ik zat nog wat te diep in de waan van alledag. Wat zouden ‘ze’ wel niet van me denken?

Mijn missie is om leed weer om te draaien naar desire! Het verlangen waar leed oorspronkelijk door ontstaan is. Een verlangen naar wat en wie wij echt zijn, wat er overblijft als alles wat niet blijft, wegvalt. Er bestaat geen leed. Wij zijn dat meer en meer gaan ervaren door het steeds verder van onszelf, onze oorsprong afgaan. Leed is enkel een richtingaanwijzer (ja en soms voelt het als een hele heftige, ook ik heb ze ervaren) naar het verlangen van onze oorspronkelijkheid. Ik heb lang gedacht dat ik het verlangen van mijn ouders en zo nog wat meer mensen was en dat ik daarvoor had te zorgen. Ik weet nu dat ik mijn eigen Désiré ben (net als iedereen zijn eigen verlangen is) en dat ik daar in alle openheid voor heb te zorgen. Hoe dichter ik daarbij kom, hoe dichter ik mijn oorsprong nader, hoe minder leed en hoe meer ik mijn oorspronkelijke vreugde van het leven ervaar op allerlei vlakken.

Een aantal richtingaanwijzers komen zo nog wel eens voorbij ( zoals afgewezen voelen, niet goed genoeg zijn, mezelf veroordelen) en zullen dat ook blijven doen om de afstemming met mijn bron verder te verdiepen. Ik verwelkom ze nu met open armen in plaats van met mijn armen over elkaar. Ik weet dat ik dat vanuit mijn verlangen naar en met mijn echte Zelf-Zijn oproep. Hoewel mijn overlevingsmechanismen en oude overtuigingen soms nog van zich laten horen, herken ik ze nu en weet ik hoe ik hiermee om kan gaan zodat ze omdraaien naar wat ze van oorsprong waren: een vraag naar of een geven van Liefde. Ogenschijnlijke tegenstrijdigheden vallen samen en lossen op omdat ze niet blijvend zijn. De natuur laat me dat telkens weer zien door de overvloed aan leven en dood en het telkens weer herrijzen van het leven uit de dood. De energie die daarmee gepaard gaat is het enige dat overblijft; alles is met elkaar verbonden en werkt samen om te komen tot het hoogst mogelijke van dat moment.

Nu zie ik hoe ik, geheel onbewust, een aantal jaren geleden het nu al in werking heb laten treden. En daar geniet ik met volle teugen van. Zou over een aantal jaren goed tot een heel ander bewustwordingsidee kunnen komen! Ik vind het leven fantastisch, inclusief de dood…

Voor alle duidelijkheid, ik wil hier niemand mee voor het hoofd stoten. Ik weet uit vroegere eigen ervaringen dat de dood er erg pijnlijk en angstaanjagend uit kan zien. Ik weet nu ook wat voor schitterende geschenken daarin verborgen zitten, zodra ik weer in staat was om mijn armen te openen. En die ervaring wil ik graag aan iedereen meegeven. Neem contact met mij op als je hier meer over wilt weten en jezelf wilt ontmoeten.